Απαντάμε στην κρίση με ανταγωνιστικά καινοτόμα προϊόντα του πρωτογενή τομέα

Στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγινε η πρώτη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος ARISTOIL που αναδεικνύει τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του Ελληνικού ελαιολάδου.

Ο πρόεδρος Σπύρος Σπυρίδων του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ), “Εύξεινη Πόλη” , που έχει την ευθύνη του συντονισμού 17 θεσμικών εταίρων της ΕΕ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα aristoil, μίλησε  για το σημαντικό αυτό θέμα, που αφορά την Αγροτική οικονομία, στην 1η Διακρατική συνάντηση που έγινε στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού της οικονομίας μας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω καινοτόμων προϊόντων του πρωτογενή Τομέα.

Η ανάδειξη των υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων που έχει μεγάλο μέρος της Ελληνικής ελαιοπαραγωγής, καθώς και η δημιουργία στην Ελλάδα   Ευρωπαϊκού φορέα πιστοποίησης αυτών των θεραπευτικών ιδιοτήτων, θα αυξήσει σημαντικά το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και θα συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας. Τόνισε ο κ. Σπυρίδων.