01 Mar 2021

ΝΕΑ

12 Μαΐ 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ – ΜΟΝΟ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”

Κοινοποιήστε

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, της Βρετανίδας πρωτοπόρου Νοσηλεύτριας που επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα, με το έργο της να θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.
H φετινή επέτειος έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών και των Νοσηλευτριών που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό στέκονται στο πλευρό των ασθενών στη δίνη αυτής της πανδημίας.
Το δικαίωμα στην υγεία είναι κοινωνικό και αποτελεί κάτι περισσότερο από μια φράση για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι με την καθημερινή τους προσφορά διασφαλίζουν και υποστηρίζουν εξολοκλήρου τη λειτουργία του συστήματος υγείας.
Οι Νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο με το έργο τους έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλού επιπέδου προσόντα. Κυρίως, όμως, απαιτούνται ψυχικές αντοχές για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και με έντονες συναισθηματικές διαφοροποιήσεις, όπως τις βιώνουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Είναι οι άνθρωποι που εργάζονται αθόρυβα και ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο με τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, εκείνοι που μοιράζονται την αγωνία, τη λύπη και τη χαρά τους, που θα δράσουν άμεσα και σωστά στις πιο κρίσιμες στιγμές.
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες που υπερβαίνουν εαυτό με την παρουσία και την αδιάκοπη προσφορά τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Οι Έλληνες Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες ενάντια σε όλους τους αρνητικούς παράγοντες, αποδεικνύουν καθημερινά, το μεγαλείο της ανθρωπιάς, της συμπόνιας και του επαγγελματισμού τους, παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών, ως συνοδοιπόροι, με σκοπό τη συνεχή παροχή ολιστικής φροντίδας, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, αντιπροσωπεύοντας πλήρως το μήνυμα του International Council of Nursing: «Nurses: A Voice to Lead – Health for All».

Κοινοποιήστε
Προσφατα Αρθρα
01 Mar 2021

Άρθρο του Σ.Σπυρίδων για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης και τις μεγάλες αλλαγές που θα επιφέρει στην αγορά εργασίας

Οι συζητήσεις γύρω απο την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI) είναι πλέον κυρίαρχες όταν αναφερόμαστε στις εξελίξεις της τεχνολογίας και σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο. Αν και η αναμενόμενη ραγδαία τεχνολογική πρόοδος μπορεί να παρουσιάζει συναρπαστικές δυνατότητες, η σύζευξη όμως ανθρώπου και μηχανής θα προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στις ζωές όλων μας, αλλά πιθανά και […]

01 Mar 2021

Την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DESIGNSCAPES πραγματοποίησε ο Σ. Σπυρίδων

Την έναρξη των εργασιών της συζήτησης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Designscapes πραγματοποίησε ο κ. Σπύρος Σπυρίδων την Παρασκευή 17/5 στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Ο στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των πολιτών προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό των έργων που αφορούν στην πόλη τους και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή […]